Coronavirus en SMA

Er leven veel vragen onder mensen betrokken bij SMA over het coronavirus. Het SMA Expertisecentrum informeert u hier uitgebreid over.

Voor mensen met een spierziekte, dus ook voor SMA, gelden dezelfde voorzorgsmaatregelen als voor andere mensen: probeer besmetting zo goed mogelijk te voorkomen. De meeste mensen met een spierziekte behoren namelijk tot de risicogroepen. 

Bij de spierziekteteams in de umc's komen veel vragen binnen over het coronavirus. Het SMA Expertisecentrum heeft een bericht geplaatst op zijn website om iedereen die betrokken is bij SMA zo goed mogelijk op de hoogte te brengen van de voorzorgsmaatregelen, maar ook wat u moet doen als u wel of geen griepachtige klachten heeft. Op de website vindt u ook vragen en antwoorden over het coronavirus, informatie over de behandelingen met Spinraza, de aangepaste maatregelen voor bezoekers en begeleiders. Bekijk de informatie op de website van het SMA Epertisecentrum

Ook bij Spierziekten Nederland blijven vragen over het coronavirus binnenstromen. Daarom hebben we de belangrijkste punten nog eens op een rijtje gezet. 

 


 
 

Terug naar overzicht