1 op 20 mensen verkeerde zorgverzekering 2015

Door: Erik van Uden

Uit onderzoek blijkt dat één op de twintig mensen denkt voor dit jaar een verkeerde zorgverzekering te hebben afgesloten.

Mensen klagen erover dat ze niet de zorg vergoed krijgen die ze nodig hebben, ze moeten veel bijbetalen of kunnen niet terecht bij de zorgverlener van hun keuze. Daarnaast weten mensen vaak niet welke polis ze hebben afgesloten voor de basiszorgverzekering. Dat komt omdat er te veel polissen zijn, het ingewikkeld is en er te weinig informatie wordt gegeven.

Zorgwekkend, want een verkeerde polis kan zeker mensen met een spierziekte duur komen te staan. Wat de juiste verzekering is, hangt sterk af van persoonlijke omstandigheden. Daarom biedt Spierziekten Nederland in samenwerking met SUCSEZ persoonlijk advies op het gebied van zorgverzekeringen én kortingen bij acht zorgverzekeraars. Daarmee kunt u jaarlijks een aanzienlijk bedrag per persoon besparen.

Hoe komt u aan goede informatie? Lees het artikel in het decembernummer van Contact, kijk opwww.spierziekten.nl/collectiefhttp://www.spierziekten.nl/collectief of ga naar de uitgebreide informatie op de website van de NPCF.

Terug naar overzicht