Aan tafel in de Week van de Toegankelijkheid 2016

Vandaag start de Week van de Toegankelijkheid met activiteiten in het hele land (3 t/m 8 oktober). Het thema van de week is dit jaar 'Aan tafel': toegankelijke horeca is belangrijk voor mensen met een beperking of een chronische ziekte.

Vandaag start de Week van de Toegankelijkheid met activiteiten in het hele land (3 t/m 8 oktober). Het thema van de Week van de Toegankelijkheid is dit jaar 'Aan tafel'. De organisatie wil laten zien hoe belangrijk toegankelijke horeca is voor mensen met een beperking of een chronische ziekte. 

Toegankelijkheid
Ieder(in), Oogvereniging en Stichting Hoormij vragen samen met het Revalidatiefonds tijdens de Week van de Toegankelijkheid specifiek aandacht voor de toegankelijkheid van eetgelegenheden. Dit thema sluit aan bij de activiteiten die al door veel belangenorganisaties worden ondernomen. Mensen met uiteenlopende beperkingen lopen helaas nog steeds tegen belemmeringen aan als ze net als anderen aan tafel willen gaan. Denk aan ontoegankelijke restaurants, onbegrijpelijke informatie op menukaarten en personeel dat niet goed weet hoe ze kunnen meedenken met oplossingen voor mensen met een beperking of een chronische ziekte.

VN-verdrag
Het thema toegankelijke horeca past ook goed bij de uitgangspunten van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking. In het VN-verdrag staat dat de samenleving - dat zijn mensen mét en zonder beperkingen - er voor moet zorgen dat mensen met een beperking geen belemmeringen ervaren om mee te kunnen doen.

Bron/lees verder: Week van de Toegankelijkheid.

Terug naar overzicht