ALS-project genomineerd voor Klokhuis Wetenschapsprijs

Door: Marion Sommers-Spijkerman, projectleider ALS Parents & Kids Support

Tot 9 november kun je stemmen op het project ALS Parents & Kids Support. Genomineerd zijn onderzoeken die interessant en relevant zijn voor kinderen op de basisschool.

Het project ALS Parents & Kids Support is genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2021. Dit project werd uitgevoerd door Dr. Marion Sommers-Spijkerman en Dr. Anita Beelen van het ALS Centrum Nederland (UMC Utrecht). Zij ontwikkelden diverse boeken en filmpjes voor zowel kinderen, ouders als hulpverleners over hoe om te gaan met ALS in het gezin, met als doel om gezinnen te ondersteunen bij het praten over en omgaan met ALS. Zie ook ons nieuwsbericht over het nieuwe informatieaanbod.

Klokhuis Wetenschapsprijs
Het doel van de Klokhuis Wetenschapsprijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. De prijs richt zich op onderzoek dat interessant en relevant is voor kinderen op de basisschool. Aan het winnende project wordt een Klokhuis-aflevering gewijd.

Uit 64 inzendingen, die afkomstig zijn van universiteiten, hogescholen en UMC’s in Nederland, zijn tien onderzoeken genomineerd. Het project ALS Parents & Kids Support is er daar één van, onder de titel: Mijn vader heeft ALS: Wat nu?!

Stem mee
Op woensdag 10 november 2021 wordt bekend gemaakt welk project de Klokhuis Wetenschapsprijs wint. Tot 9 november 12.00 uur kun je stemmen op het onderzoek waarvan jij vindt dat die de prijs zou moeten winnen. Als je kiest voor het project, Mijn vader heeft ALS, wat nu?, help je om ervoor te zorgen dat er nog meer aandacht komt voor de ziekte ALS en in het bijzonder voor kinderen met een ouder met ALS. Stem je mee?

Terug naar overzicht