Bezoek site boven 14.000 2000

Door: Erik van Uden

Ondanks de vakantie is de VSN-site in augustus meer dan 14.000 maal bezocht. Gemiddeld kwamen er 467 bezoekers per dag langs.

Ondanks de vakantie is de VSN-site in augustus meer dan 14.000 maal bezocht. Gemiddeld kwamen er 467 bezoekers per dag langs. In augustus 1999 waren dat nog 'slechts' 316 bezoekers. Dat betekent een stijging met 68 procent.

De meest bezochte afdeling is spierziekten. Andere zeer populaire afdelingen zijn nieuws, onderzoek en wet- en regelgeving. Myocafé blijft een absolute topper met meer dan 100 bezoekers per dag.

In augustus konden ook voor het eerst folders en brochures worden gedownload van de site. Daar is ook direct enthousiast van gebruikgemaakt. De meest gevraagde folders gingen over A.L.S. en Guillain Barré.

's Avonds tussen acht en tien wordt de VSN-site het drukst geraadpleegd. De rustigste tijd is tussen drie en zeven uur in de nacht. Dat zal u niet verbazen.Wat u wellicht wel verbaast is dat er in die periode nog wel ruim 650 mensen op de site terecht kwamen.

De topdag was maandag 21 augustus, om onduidelijke redenen. 604 maal kwam er iemand kijken. Maar dat was nog de vakantietijd. Inmiddels registreerden we op maandag 11 september alweer 613 bezoeken.

Uit de statistieken van de zoekmachine blijkt dat er het vaakst gezocht werd op A.L.S. en Duchenne. Er werd ook meer dan tienmaal gezocht naar Steinert, HMSN, FSHD, SMA en Guillain Barré. En, enigszins misplaatst, naar fibromyalgie .Er worden vaak verschillende zoektermen voor een ziektebeeld gebruikt, zoals polio, postpolio en kinderverlamming. In het totaal werden 716 zoekopdrachtengegeven.

En tenslotte voor wie geïnteresseerd is in browsers: 70 procent van de bezoekers gebruikt internet explorer, 12 procent Netscape en de rest gebruikt allerlei exotische browsers.

 

Terug naar overzicht