Budgetpolis: let op de voorwaarden 2018

Door: Erik van Uden

Nu de ziektekostenverzekering duurder wordt, lijkt het aantrekkelijk om een voordelige budgetpolis te nemen. Maar kijk uit: goedkoop is soms duurkoop.

De meeste ziektekostenverzekeringen gaan het komende jaar flink in prijs omhoog. Voor een gezin kan dat al snel enkele honderden euro's per jaar schelen. Een goede reden om nog eens te onderzoeken of er niet bespaard kan worden door over te stappen op een andere verzekering. Lees de tips in een recent nieuwsbericht.

Let daarbij wel op mogelijke addertjes onder het gras. De erg goedkope verzekeringen - vaak budgetpolissen genoemd - zijn allemaal zogenaamde natura-verzekeringen. Dat wil zeggen dat u uw zorg alleen volledig vergoed krijgt als u die krijgt van een ziekenhuis of hulpverlener waarmee de ziektekostenverzekeraar een overeenkomst heeft gesloten. Dat hoeft geen probleem te zijn wanneer er sprake is van een ruime dekking. Het is echter ook mogelijk dat u niet meer bij uw eigen arts terechtkunt of bij het expertisecentrum voor uw spierziekte - tenzij u zelf een deel van de rekening betaalt. En dan bent u niet goedkoper, maar juist veel duurder uit.

Controleer dus altijd goed of de zorg die u nodig heeft ook vergoed wordt door uw zorgverzekering en ga niet blindelings af op een lage premie, want dat kan u duur komen te staan. 

Terug naar overzicht