Collectiviteitskorting omlaag 2017

Door: Erik van Uden

De zorgverzekeraars trokken de afgelopen jaren veel nieuwe verzekerden met hoge kortingen. Die tijd is voorbij.

De zorgverzekeraars hebben de afgelopen jaren veel nieuwe klanten getrokken via zogenaamde collectiviteiten: verenigingen, werkgevers, banken - noem maar op. Zelfs via grootwinkelbedrijven werden met flinke kortingen nieuwe klanten geworven. Ook via Spierziekten Nederland kon op die manier een goedkopere ziektekostenverzekering worden afgesloten.

Die strategie wordt nu niet meer gehanteerd. Veel collectiviteiten worden opgeheven, wat betekent dat mensen gewoon weer het volle pond gaan betalen. De collectiviteit van Spierziekten Nederland bestaat nog wel, maar de kortingen zijn voor 2018 een stuk lager geworden. U kunt uw verzekering gewoon voortzetten, maar de premie wordt aanzienlijk hoger. Dat verschilt overigens per verzekeraar. Het is ook nog steeds mogelijk om via onze bemiddelaar, Sucsez, een nieuwe verzekering af te sluiten. Kijk hier voor de prijzen.

Wij begrepen overigens van leden dat er een brief in omloop is die verkeerde gegevens bevat over de collectiviteitskorting voor de verzekering van Zilveren Kruis. Voor de goede orde: deze gaat voor 2018 omlaag.

Terug naar overzicht