Dalfsen loopt voor myotone dystrofie 2014

Door: Erik van Uden

Het Loopfestijn Dalfsen zamelt dit jaar geld in voor de spierziekte myotone dystrofie. Het geld is bestemd voor onderzoek en komt ten goede aan het Prinses Beatrix Spierfonds

In 2014 zet het Loopfestijn Dalfsen zich in voor spierziekten. Een deel van het inschrijfgeld en donaties van de lopers zijn bestemd voor onderzoek naar myotone dystrofie.

Klaas Kijk in de Vegte heeft zelf de milde vorm van myotone dystrofie. Zijn 27-jarige dochter Paulien heeft een ernstiger vorm. Haar spierkracht neemt beetje bij beetje af. Vorig jaar liepen Klaas en Paulien samen de 2,5 km van het Loopfestijn in Dalfsen. Met die sportieve prestatie vroegen ze aandacht voor myotone dystrofie en haalden ze samen bijna € 5.000,- op. Ook dit jaar doet Klaas weer mee om zich in te zetten voor meer onderzoek naar deze spierziekte.

Prinses Beatrix Spierfonds
De opbrengst van de sponsoracties en een deel van het inschrijfgeld gaan naar de campagne ‘Myotone dystrofie de wereld uit!’ van het Prinses Beatrix Spierfonds. Het fonds financiert al jaren onderzoek naar deze spierziekte en wil met het ingezamelde geld extra onderzoek mogelijk maken.

Loopfestijn Dalfsen
Het loopevenement Furness Car Loopfestijn Dalfsen vindt plaats op zaterdag 6 september 2014. Let op: op deze datum is ook het Spierziektecongres! Deelnemers kunnen kiezen uit een kidsrun, 2,5 km, 5 km, 10 km en de halve marathon. Het parcours gaat door het prachtige buitengebied van Dalfsen. Voorinschrijven kan tot 18 augustus.
Schrijf je in voor het Loopfestijn Dalfsen
Start zelf een sponsoractie

Bron: DalfsenNet.nl

Terug naar overzicht