De Spieracademie is grondig vernieuwd

Op de vernieuwde spieracademie.nl vindt u alle bijeenkomsten, online cursussen en webcasts overzichtelijk bij elkaar. Met de zoekfilters kunt u makkelijk zoeken binnen het gehele aanbod.

De Spieracademie is gemaakt voor mensen met een spierziekte of een andere chronische aandoening. Er komen diverse onderwerpen aan de orde zoals medische zorg, woningaanpassingen, opvoeding van kinderen met een spierziekte, werk, omgaan met pijn en veel meer. Het uiteindelijke doel: zelf sturing kunnen geven aan je eigen leven. Het aanbod bestond al; dankzij een subsidie van ZonMw heeft Spierziekten Nederland de mogelijkheid gekregen de website opnieuw in te richten.

Nieuw

  • Alle bijeenkomsten, webcasts en online cursussen zijn te vinden op één plek;
  • U kunt gemakkelijk zoeken met de zoekfilters: op diagnose, onderwerp en type;
  • Voor bijeenkomsten en webcasts waarvoor de inschrijving nog niet geopend is, kunt u een attendering aanzetten. Zodra u zich kunt inschrijven, ontvangt u een herinnerings-e-mail;
  • Online cursussen zijn gratis beschikbaar. U kunt de cursus direct starten, vanaf uw pc of tablet. U kunt de cursussen in één keer of in meerdere keren doornemen;
  • Net als op de persoonlijke pagina, waar u uw voorkeuren en interesses heeft aangegeven, kunt u in de Spieracademie ook zoeken op deze ‘tags’.

Groeiend aanbod
Op dit moment leggen de werkgroepen van Spierziekten Nederland de laatste hand aan het Spieracademieprogramma voor 2020. Vanaf november vindt u het nieuwe aanbod op spieracademie.nl. Bij alle leden valt – tegelijk met het ledenmagazine Contact van december 2019 - een gedrukte versie van de jaaragenda op de mat.

De vernieuwde Spieracademie wordt mogelijk gemaakt door een subsidie uit het programma Voor Elkaar van ZonMw

Terug naar overzicht