Dieet en voeding in de suikerfabriek

Is pindakaas gezond of niet? En een smoothie? Daar zitten toch vitaminen in? De deelnemers vonden de eerste themabijeenkomst over voeding enorm informatief. Op 25 maart 2017 kwamen zij bij elkaar in het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent. De zaal was vol. Spreker Jacqueline van Helleman-Israël had zich uitstekend voorbereid. Zij is diëtiste in revalidatiecentrum Revant Lindenhof in Goes, maakt deel uit van de diëtistenwerkgroep van Spierziekten Nederland en heeft meegewerkt aan de brochure Voeding en spierziekten die in 2016 uitkwam. Zij had zich ingelezen in alle aanwezige spierziekten, maar toen bleek dat de deelnemers vooral vragen wilden stellen, paste zij zich moeiteloos aan.

Praktische tips
Bakken in olijfolie is prima. Neem dan wel de goedkope olijfolie, niet de extra vergine. Roderijstcapsules hebben effect tegen hoog cholesterol, maar er moet nog veel onderzoek naar gedaan worden. Zo is er nog niets bekend over de goede dosering. Pas op voor dioxine in de Chinese capsules. Er kwamen veel praktische zaken aan de orde en dat voldeed precies aan de verwachting.

Meer weten
De volgende bijeenkomst over voeding is op zaterdag 18 november in Harmelen. Ongeveer zes weken vóór deze bijeenkomst verschijnt de uitnodiging op de persoonlijke pagina van leden van Spierziekten Nederland.

U kunt nu al meer lezen

Suikerfabriek
De bijeenkomst vond plaats in het Industrieel Museum Zeeland in de voormalige suikerloods van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek in Sas van Gent. Na de presentatie was er de mogelijkheid het museum te bezoeken onder leiding van een gids. Een deelnemer schreef in een reactie op Facebook: ‘Twas een fijne en gezellige bijeenkomst. Het museum was ook tof.’

 

 

Terug naar overzicht

Gepubliceerd op 29 maart 2017, laatst gewijzigd op 29 maart 2017

Bewaar als PDF Printen