Een fragment uit het jaarverslag 2018

Door: Erik van Uden

In het jaarverslag 2018 een kijkje achter de schermen met veel verhalen en veel mensen, onder wie Eelke Kelderman, journalist. Een fragment.

Eelke, je schreef voor het Spierziektecongres een boekje over eten, hoewel je geen voedingsdeskundige bent. Hoe ging je te werk? 

‘Ik hou van lekker eten. Ik maak altijd wel iets al heb ik niks in huis. Gezonde voeding is hip en booming. Net zoals de meeste mensen vind ik het soms lastig om keuzes te maken. Ik had nogal wat vragen over de invloed van voeding op mijn lijf en spierziekte. En ik dacht, dan zijn er vast meer mensen zoals ik met dezelfde vragen. Dat is mijn leidraad geweest.’

‘Mijn speurtocht leverde weinig antwoorden op. Er is bar weinig onderzoek gedaan naar voeding en spierziekten. Diëtisten volgen vaak de richtlijnen van het Voedingscentrum maar die zijn er voor gezonde mensen.’

‘Als je met zo’n thema bezig bent, vind ik het leuk als ik bijzondere dingen meemaak. Die proeverij van kant-en-klaar maaltijden… dat was me wat! Eén bedrijf bezorgde alleen om zeven uur ‘s morgens. Stond ik in mijn pyjama bij de deur. Ik herinner me ook nog de bezorger die mij de (niet al te moeilijke) bereidingswijze drie keer in mijn oor toeterde.'

Bekijk het hele jaarverslag hier.

Terug naar overzicht