Elektrische strandrolstoelen op Texel

Door: Marieke van Driel

Op het strand van Texel kun je elektrische strandrolstoelen huren. Een spontane strandmiddag met al vijftien jaar FA, ik wist niet dat het kon!

In deze Coronatijden beperk ik  mijn vakanties tot Nederland. Van vrienden hoorde ik dat je fantastisch kunt fietsen op Texel. Met goed gezelschap, onze fietsen, een zomerse weersvoorspelling en wat bordspelletjes keken wij dus uit naar een hele fijne week! Via Eelke droomt had ik een geschikte accommodatie gevonden. We hadden nog een dag over nadat we op de fiets het eiland in detail hadden ontdekt. Ecomare kwam op onze planning te staan met aansluitend lunchen bij een strandtent. In mijn reisgezelschap zat nog iemand in een rolstoel. Zijn oog viel op weg naar de strandtent op een strandrolstoel, waardoor we na onze lunch op onderzoek zijn uit gegaan.

De kers op de taart
Er bleken niet één maar twee elektrische strandrolstoelen te zijn. Dus die hebben we beiden gehuurd. Eerst een uurtje maar daarna hebben we verlengd naar twee uur, want we konden geen genoeg krijgen van deze unieke ervaring! We konden ons met deze rolstoelen zelfstandig op het strand verplaatsen! De gigantische banden onder de rolstoel zorgen ervoor dat je nergens vast kwam te zitten. Ook was de rolstoel breed genoeg waardoor je niet snel kunt omvallen. Een spontane strandmiddag met al vijftien jaar FA, ik wist niet dat het kon!

FA en het strand
Al in een vroeg stadium van FA kwam ik erachter dat het strand en FA geen handige combinatie is. Toen ik rolstoelafhankelijk werd, leek dat te veranderen in een onmogelijke combinatie. Blij verrast was ik toen ik op vakantie in Spanje speciale vlonders op het strand voor minder validen ontdekte. Ook begeleidde de strandwacht me op een speciale strandrolstoel de zee in.  Het werd voor mij weer duidelijk hoeveel mogelijk is met een beetje hulp en de juiste hulpmiddelen.

Wil je ook gebruik maken van de elektrische strandrolstoelen op Texel? Klik dan hier voor meer informatie. 

Terug naar overzicht