FA-programma najaar 2021

Door: Marieke van Driel

De activiteiten dit najaar beloven veel goeds! Op 11 september zal de FAntastische fietstocht plaatsvinden en op 1 oktober de FA webconferentie.

11 september 2021 – De FAntastische fietstocht
De FAntastische fietstocht, dat is de naam van rideATAXIA Europe die in 2021 in Nederland zal plaatsvinden! Dit event wordt niet georganiseerd door Spierziekten Nederland maar door Stichting-FAN (Friedreich ataxie Nederland), deze stichting wil graag geld verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek in Nederland naar FA.

RideATAXIA 2021 start in de buurt van Eindhoven bij fietsvereniging TML Dommelstreek. Er zijn verschillende routes met lengtes van 17km, 50km en 81km. Alle routes zijn toegankelijk voor alle fietsers, van jong tot oud en van mountainbikers tot handbikers.

RideATAXIA is een fietsevenement om meer bekendheid te creëren voor Friedreich Ataxia (FA) en om geld in te zamelen voor FA-onderzoek. Door mee te doen kun je bijdragen aan genezing van FA! Houd dus 11 september 2021 vrij!

Kijk op de website voor meer informatie.

 

1 oktober 2021 – FA-webconferentie
De jaarlijkse FA-ledenbijeenkomst, georganiseerd door Spierziekten Nederland, zal ook dit jaar digitaal zijn.

Er wordt steeds meer onderzoek naar FA-behandeling gedaan en dit brengt spannende ontwikkelingen in de medische pijplijn. Wil je op de hoogte blijven van deze actuele thema's binnen de FA-wereld en ervaringsdeskundigheid met gezelligheid combineren?

De digitale bijeenkomst vindt plaats op 1 oktober van 16.00 tot 18.00 uur. Tijdens de webconferentie komt o.a. Jeroen de Vries, neuroloog in het UMCG, aan het woord. Ook zal er een informele FA-quiz zijn, waar ook FA-gerelateerde thema’s aan bod zullen komen. Natuurlijk is er ook genoeg gelegenheid om weer eens met de andere FA-leden bij te praten.

De online conferentie is alleen voor leden van Spierziekten Nederland. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. 

Meer informatie over het programma en aanmelden

Terug naar overzicht