Fietsen tegen spierziekten 2014

Door: Vimla Jaggoe

Op maandag 9 juni fietst een team van het Prinses Beatrix Spierfonds mee met de Fietselfstedentocht om geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten.

Op maandag 9 juni fietst een team van het Prinses Beatrix Spierfonds mee met de Fietselfstedentocht om geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Fietst u ook mee?

De Fietselfstedentocht vindt ieder jaar plaats op tweede Pinksterdag en is met 235 km fietsen langs de elf beroemde Friese steden een sportieve uitdaging voor iedere fietser. De 15.000 deelnemers en duizenden toeschouwers langs de route zorgen daarbij voor een unieke sfeer en maken de tocht tot een geweldig evenement.

Vorig jaar deden er al dertig fietsers mee aan de Fietselfstedentocht om geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten. Samen hebben zij meer dan € 21.500 bijeengebracht. Een groot succes! Dit jaar zijn er vijftig plekken in het team en is het doel een nog mooier bedrag op te halen.

Nog enkele plekken beschikbaar
In het team zijn nog maar enkele plekken beschikbaar. Kunt en wilt u deze sportieve prestatie leveren en u zich daarvoor laten sponsoren? Of kent u iemand in uw omgeving die dat wil doen, meldt u zich dan nu aan! De opbrengst van de sponsortocht kunt u bestemmen voor onderzoek naar spierziekten algemeen of specifiek voor SMA, myotone dystrofie of GBS/CIDP. Kijk op de website van het Prinses Beatrix Spierfonds wat u krijgt in ruil voor een mooie sponsoropbrengst en hoe u zich kunt aanmelden. www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/fietsen.

Foto-onderschrift 
Musicalster en ambassadeur van het Prinses Beatrix Spierfonds René van Kooten en GBS-patiënt Wesley Fechter zijn twee van de vijftig fietsers die dit jaar voor het fonds meerijden met de Fietselfstedentocht.

Terug naar overzicht