Fokus: terug naar de uitgangspunten

Vlak voor het verkiezingsreces heeft de Tweede Kamer vragen gesteld over Fokus. De aanleiding hiervoor zijn klachten die bij kamerleden waren binnen gekomen. Sommige bewoners zijn heel kritisch over de dienstverlening van Fokus. Anderen zijn juist uitermate tevreden. Spierziekten Nederland heeft de afgelopen tijd ook dergelijke, zeer uiteenlopende reacties ontvangen. En dat baart zorgen.

Fokus is in Nederland veruit de belangrijkste aanbieder van adl-assistentie. Het unieke concept van Fokus staat nog steeds als een huis: 24-uurs-zorg op afroep die vervolgens wordt geleverd op aanwijzing van de cliënt. Het geeft bewoners de ruimte om zelfstandig te wonen en te leven. Het is ook een efficiënte manier om zorg te organiseren. Spierziekten Nederland heeft adl-assistentie altijd een warm hart toegedragen. Dit jaar willen wij ons er dan ook voor inzetten om samen met de cliënten het Fokus-concept te behouden.

Een belangrijke voorwaarde voor behoud is dat er wat gedaan wordt aan de groeiende onvrede over de dienstverlening onder de bewoners. Daarom pleit Spierziekten Nederland ervoor om het oorspronkelijke concept - zorg op aanwijzing van de cliënt – weer uitgangspunt voor de dienstverlening te maken. Daar wil Spierziekten Nederland zich graag voor inzetten.

Terug naar overzicht

Gepubliceerd op 13 maart 2017, laatst gewijzigd op 13 maart 2017

Bewaar als PDF Printen