Hebt u de beste zorgverzekering? 2017

Door: Erik van Uden

Ieder jaar weer kunt u zich de vraag stellen: heb ik de juiste zorgverzekering of kan het beter, goedkoper. Er is nu een handige brochure, ook voor mensen met een spierziekte.

Ieder jaar in december wordt u opnieuw de vraag gesteld: hebt u wel de beste zorgverzekering? Klopt de dekking? Is uw aanvullende verzekering niet te duur? Wilt u een vrije keuze van zorgverleners? U kunt ervoor kiezen om simpel alles bij het oude te laten, omdat u denkt dat u wel goed zit bij uw huidige zorgverzekering.Maar realiseert u zich dan dat de meeste mensen te veel betalen, soms honderd euro per jaar. Zeker voor mensen met een chronische ziekte, zoals een spierziekte, loont het de moeite om te zoeken naar de juiste zorgverzekering.

De Patiëntenfederatie heeft een brochure uitgegeven die u op weg helpt in zorgverzekeringsland. Een citaat uit het voorwoord: "Deze gids helpt u te begrijpen hoe alles rondom zorgverzekeringen werkt. Bijvoorbeeld als u een nieuwe zorgverzekering wilt kiezen. Patiëntenfederatie Nederland hoort steeds vaker van mensen dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Ze verdwalen in het poliswoud en haken dan vaak af. Ze willen misschien wel nadenken of ze nog de juiste zorgverzekering hebben, maar ze weten niet hoe ze dat kunnen beoordelen. Dit boekje helpt u daarbij."

Heel nuttig ook in de brochure: een vergelijking van de vergelijkingssites, want sommige vergelijkingssites sturen u bewust een richting op waar u niet heen wilt. Download de brochure hier.

 

Terug naar overzicht