Hoe kies je de juiste school voor je kind?

Door: Cora van der Wurff

In het ledenmagazine Contact dat donderdag verschijnt, staat een uitgebreid artikel over deze belangrijke keuze.

Hoe vind je de juiste school voor je kind? Het onderwijsaanbod is belangrijk, maar je vraagt je ook af of je kind zich welkom voelt op de gekozen school en of de beloofde zorg er ook is. In het ledenmagazine Contact, dat aanstaande donderdag op de mat valt bij leden en abonnees, een uitgebreid artikel over onderwijs en de juiste school kiezen voor je kind.

In het artikel komen ouders en deskundigen aan het woord. Vera is negentien jaar en heeft ataxie van Friedreich. Ze haalde haar vmbo-diploma op mytylschool De Trappenberg in Huizen. De zoektocht naar een vervolgopleiding was groot, uiteindelijk heeft ze gekozen voor een mbo-opleiding in Almere en ze heeft het nu goed naar haar zin. Vera en haar vader vertellen over hun ervaringen.

Stefan is zes jaar en heeft SMA (spinale musculaire atrofie). Als vierjarige kleuter stroomde hij in op de school om de hoek. Mede door veel aandacht van de onderwijsassistente is iedereen erg tevreden en gaat het heel goed. Moeder Nathalie vertelt dat ze vier maal per jaar bij elkaar op school samenkomen met als belangrijkste vraag: gaat het nog steeds goed?

Volgens Wim Ludeke, voorzitter van het college van bestuur van de Onderwijsspecialisten en het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs, is er geen handleiding voor het kiezen van de juiste school: ‘Ik raad ouders vooral aan om naar hun gevoel te luisteren. Ga met meerdere scholen praten en voel of jouw kind welkom is. Als de school ervoor gaat, kan er heel veel en wordt het een gezamenlijk leerproces.’

Bekijk ook de webcast over Slim kiezen in het onderwijs.

Terug naar overzicht