Huisartsenbrochure MD 1 vernieuwd

Door: Jeanine Blaakmeer

Weet uw huisarts alles over myotone dystrofie? Zo nee, wijs hem op de vernieuwde huisartsenbrochure.

Myotone dystrofie (MD 1) is een zeldzame aandoening. Niet zo gek dus als uw huisarts er weinig of geen ervaring mee heeft. Om zeker te weten dat u toch de goede begeleiding krijgt, kunt u uw huisarts wijzen op de brochure ‘Informatie voor de huisarts over myotone dystrofie type 1’.

De brochure verscheen voor het eerst in 2006 maar is recentelijk in lijn gebracht met de nieuwste wetenschappelijke richtlijn over deze ziekte. De brochure is dus ook interessant voor de huisarts die u al langere tijd begeleidt. U kunt de brochure gratis downloaden en bijvoorbeeld per e-mail naar uw huisarts sturen. U kunt uw huisarts ook op de link wijzen of de papieren versie overhandigen. Die laatste zal binnen enkele weken gratis naar leden van de vereniging worden toegestuurd. Niet-leden kunnen de brochure via de webwinkel bestellen.

De brochure is een uitgave van Spierziekten Nederland, de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Met de herziening hebben onder meer medisch specialisten van het expertisecentrum myotone dystrofie en ervaringsdekundigen meegewerkt.

Terug naar overzicht