Informatie voor de (kinder)fysiotherapeut over MD 1

Door: Jeanine Blaakmeer

Download de nieuwe brochure en wijs uw (kinder)fysiotherapeut op de bijbehorende video’s.

Dat het bij MD 1 belangrijk is om te bewegen, wordt des te duidelijker nu we binnen zitten. Fysiotherapie kan u of uw kind helpen in conditie te blijven en bijvoorbeeld helpen bij het leren omgaan met pijn en vermoeidheid.

Waar de fysiotherapeut op moet letten, vindt hij in de nieuwe brochure ‘Fysiotherapie bij kinderen en volwassenen met MD 1. Wijs uw fysiotherapeut erop dat hij de brochure gratis kan downloaden. U kunt de brochure ook zelf downloaden en bijvoorbeeld per mail opsturen. Nu live behandeling door corona niet altijd mogelijk is, kunnen veel fysiotherapeuten de behandeling, soms in aangepaste vorm, op afstand voortzetten.

Download de brochure over fysiotherapie bij MD 1

Bij de brochure horen ook twee video’s, één specifiek voor kinderen en één voor de behandeling bij volwassenen.

Bekijk de video over fysiotherapie bij volwassenen met MD 1

Bekijk de video over fysiotherapie bij kinderen met MD 1

De brochure en video's zijn ontwikkeld door Spierziekten Nederland en de beroepsverenigingen voor (kinder)fysiotherapeuten, het KNGF en het NVFK. Daarnaast lazen ook ervaringsdeskundigen, in spierziekten gespecialiseerde artsen en enkele fysiotherapeuten mee.

Een papieren versie zal in de komende maanden beschikbaar komen en verspreid worden onder leden van Spierziekten Nederland. Abonnees en volgers kunnen de brochure tegen die tijd bestellen in de webwinkel. We zullen u daarover later uitgebreider informeren.

Terug naar overzicht