Informatie voor uw fysiotherapeut 2020

Door: Jeanine Blaakmeer

Download de nieuwe brochure en wijs uw fysiotherapeut erop.

Dat het bij spierziekten belangrijk is om te blijven bewegen, wordt des te duidelijker nu we binnen zitten. Veel spierziekten gaan gepaard met pijn, vermoeidheid en langzaam toenemende spierzwakte. Fysiotherapie kan u helpen hiermee te leren omgaan en in conditie te blijven.

Waar de fysiotherapeut juist bij spierziekten op moet letten, vindt hij in de nieuwe brochure ‘Fysiotherapie bij volwassenen met een langzaam progressieve spierziekte'. Let op: snel progressieve aandoeningen komen in de brochure niet aan bod.

Wijs uw fysiotherapeut erop dat hij de brochure gratis kan downloaden. U kunt de brochure ook zelf downloaden en bijvoorbeeld per mail opsturen. Nu live behandeling door corona niet altijd mogelijk is, kunnen veel fysiotherapeuten de behandeling, soms in aangepaste vorm, op afstand voortzetten.

Download de brochure over fysiotherapie bij langzaam progressieve spierziekten

De brochure is ontwikkeld door Spierziekten Nederland en de beroepsverenigingen voor fysiotherapeuten, het KNGF. Daarnaast lazen ook ervaringsdeskundigen, in spierziekten gespecialiseerde artsen en enkele fysiotherapeuten mee.

Een papieren versie zal in de komende maanden beschikbaar komen en verspreid worden onder leden van Spierziekten Nederland. Abonnees en volgers kunnen de brochure tegen die tijd bestellen in de webwinkel. We zullen u daarover later uitgebreider informeren.

Terug naar overzicht