Inspelen op nieuwe beperkingen

Door: Anne Marie Klerkx

Een webcast op vrijdag 1 februari 2019 over ouder worden als u CIAP, HMSN of een andere spierziekte hebt. U kunt zich nu aanmelden.

Stijve gewrichten, minder energie, minder kracht. Ouderdomsklachten treffen ons allemaal vroeg of laat. Voor mensen met CIAP, HMSN of een andere een spierziekte is dat niet anders. Of is het toch anders? Waar loopt u op latere leeftijd tegenaan als u een spierziekte hebt? Wat is het gevolg van de spierziekte en wat komt door de ouderdom? Hoe gaat u hiermee om? Wat kunt u zelf hiertegen doen? Hoe neemt u beslissingen en kunt u zich voorbereiden? 
In deze webcast vertelt revalidatiearts drs. E.C.T. (Erwin) Baars, werkzaam in De Vogellanden Centrum voor Revalidatie in Zwolle, hoe u kunt omgaan met de combinatie ouderdomsklachten en spierziekte en wat revalidatie en training hierbij kunnen betekenen.

In de webcast bespreken we vragen als:

  • Wat zijn de lichamelijke en geestelijke gevolgen van ouder worden in het algemeen en als u een spierziekte hebt? 
  • Hoe kunt u leren omgaan met nieuwe beperkingen en zijn die voor een deel te voorkomen? 
  • In hoeverre kan revalidatie u helpen om lichamelijk op peil te blijven? 
  • Waaruit bestaat de revalidatiebehandeling, wat mag u verwachten?

De webcast vindt plaats op vrijdag 1 februari 2019 van 16.00 tot 17.00 uur.

Programma

16:00 - 16:20 uur 
Presentatie van revalidatiearts drs. E.C.T. (Erwin) Baars, De Vogellanden Centrum voor Revalidatie in Zwolle.

16:20 - 17:00 uur
Beantwoording van vragen

Aanmelden
De uitzending staat open voor leden en niet-leden van Spierziekten Nederland en is gratis. Aanmelden is mogelijk tot en met 29 januari 2019. U ontvangt twee dagen voor de webcast een bevestiging met een link naar de webcast.

Webcast, heel eenvoudig
De webcast is een uitzending via internet vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland die u rechtstreeks thuis kunt volgen. U kunt vooraf of tijdens de uitzending vragen stellen aan de sprekers. Om een webcast te volgen heeft u, afgezien van een goede internetverbinding, geen speciale voorzieningen nodig. U kunt gebruik maken van een pc, laptop, tablet of zelfs een smartphone.

Indien u niet in de gelegenheid bent om deze webcast bij te wonen maar wel geïnteresseerd bent: binnen enkele dagen na de uitzending is de webcast via een link op de website van Spierziekten Nederland terug te kijken.

Terug naar overzicht