Internationale symposium GBS/CIDP in Amerika 2010

Door: Vimla Jaggoe

De GBS/CIDP Foundation houdt in november haar 11e internationale symposium. Op het programma staan internationale experts op het gebied van GBS en CIDP.

De GBS/CIDP Foundation houdt in november haar 11e internationale symposium. Op het programma staan internationale experts op het gebied van GBS en CIDP en Loretta LaRoche, bekend van de Amerikaanse televisie. Tevens zullen de oprichters van de foundation Estelle en Robert Benson in het zonnetje worden gezet.Het symposium wordt gehouden van 5 tot 7 november 2010 in Amerika. Naar verwachting zullen meer dan 400 deelnemers uit heel de wereld, bestaande uit medisch specialisten, patiënten en oud-patiënten, zorgverleners, het evenement bijwonen in het Dolce Hotel Valley Forge.

Naast lezingen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek, diagnose, behandeling en therapie bij GBS en CIDP, worden ruim twintig workshops aangeboden, waarin belangrijke actuele onderwerpen worden behandeld. Parallel is er een nascholingsprogramma voor medisch specialisten.

Onder de sprekers zijn prominente neurologen die veel GBS- en CIDP-patiënten behandelen en daarnaast belangrijk onderzoek doen, vooraanstaande revalidatieartsen en artsen die zelf de aandoeningen hebben (gehad). Het symposium biedt patiënten, hun familieleden en mantelzorgers waardevolle informatie en veel gelegenheid tot het leggen van contacten met andere deelnemers.

De Foundation werd in 1980 opgericht door Estelle en Robert Benson om anderen te helpen. Het doel van deze organisatie is om patiënten en hun familieleden te steunen, onder andere door middel van goede informatie. Dit gebeurt vanuit het nationale (Amerikaanse) kantoor en door meer dan 170 steunpunten in ruim dertig landen. Voorts heeft de organisatie als doel het financieren van onderzoek en het behartigen van belangen van patiënten met GBS, CIDP en varianten van deze aandoeningen.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website van de GBS/CIDP Foundation.

Terug naar overzicht