Jongeren met een spierziekte weer naar de middelbare school?

Het advies van Duchenne Centrum Nederland voor kinderen vanaf twaalf jaar is: wacht nog even af. Dat geldt met name voor scholieren die rolstoelgebonden zijn.

Voor veel groepen kwetsbare personen is pas net een begin gemaakt met het versoepelen van de coronamaatregelen, zo stellen Duchenne Parent Project en Duchenne Centrum Nederland. In de komende weken zal duidelijk worden wat het effect op de verspreiding van het virus is. Als ook de middelbare scholen weer opengaan op 2 juni, is het advies aan rolstoelgebonden jongens met Duchenne even af te wachten. Ook voor kinderen vanaf twaalf die door een andere spierziekte rolstoelgebonden zijn, is dit een verstandig advies.

Verwacht wordt dat al op 15 juni meer duidelijk is over de veiligheid van blootstelling aan grotere groepen op school. Ook moet blijken of het vervoer ernaartoe ook voor deze groep kinderen veilig kan gebeuren.

Bekijk het advies van Duchenne Centrum Nederland

Basissschoolleerlingen met een spierziekte mogen al enige tijd weer naar school. Lees het eerdere nieuwsbericht hierover.

Terug naar overzicht