Jongerenproject Moov.nl van start 2001

Door: Erik van Uden

Op vrijdagmiddag 28 september is Moov.nl gepresenteerd tijdens de Jeugd Inclusief Beurs in de Haagse Hogeschool.

Moov.nl is een site en een webletter voor alle jongeren tussen de 12 en 18, maar vooral voor en van jongeren met een handicap. Moov.nl geeft jongeren informatie over alles wat belangrijk is in het leven: uitgaan, sport, muziek, seks, mobieltjes, computers en school.Natuurlijk kun je ook zelf informatie kwijt op de website: je kunt je favoriete (toegankelijke) café; of disco (Hotspots) vermelden, discussiëren over belangrijke zaken, je mening geven en natuurlijk chatten. Driemaal per week zijn er getrainde chatmasters, die de chats begeleiden.

Moov.nl is de digitale hangplek waar je in contact kunt komen met leeftijdgenoten, die min of meer in hetzelfde schuitje zitten als jij; waar je misschien ook aan het denken wordt gezet: Blijfje bij je vader en moeder wonen tot je veertigste, of ga je zelfstandig wonen? Ga je met vrienden op vakantie? En hoe doe je dat dan als je gehandicapt bent? Wil je verder leren? Zoek je straks een betaalde baan, ga je iets ondernemen? Verder is Moov.nl natuurlijk vooral gewoon leuk.

Het project is ook bedoeld om gehandicapte jongeren zelf aan het werk te laten gaan. Mogelijk kan moov.nl voor hen een opstapje betekenen naar een leven als journalist of webdesigner! Zeker is dat jongeren zelf mede bepalen hoe het project zich verder moet ontwikkelen. Hierdoor wordt het echt een plaats van en voor jongeren.

Moov.nl is een initiatief van de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN). In Stichting Moov.nl nemen vier patiëntenorganisaties deel: BOSK, JCA-Vereniging Nederland, Reumapatiëntenbond en VSN. Het project is gefinancierd door BioKinderrevalidatie, het Johanna Kinderfonds en het VSB Fonds.

De start van het project is gefinancierd met de opbrengst van een sponsorloop van de Johan Frisoschool in Dordrecht.

Terug naar overzicht