Jongerensite Jackies van start 2003

Door: Erik van Uden

Op 10 mei is tijdens de jaarvergadering van de vereniging het nieuwe VSN-project gepresenteerd: Jackies.

Jackies is bedoeld voor jongeren tussen de 18 en 30 jaar. De VSN wil via Jackies vooral het lotgenotencontact stimuleren.

Centraal in het project staat de website Jackies.nl. De site heeft het uiterlijk gekregen van een trendy bar, een plaats waar je heen gaat om anderen te ontmoeten, om van je af te praten, om te horen wat er gebeurt in de wereld.
Op de site is informatie te vinden over allerlei zaken: wonen, werk, studie, vrijetijdsbesteding, uitgaan, relaties. Er is ruimte voor discussie binnen de afdeling Mind You. Daar komen allerlei wezenlijke aspecten van het leven aan de orde: het zelfbeeld, omgaan met ziekte en handicap of een kortere levensverwachting, de relatie tussen mens en maatschappij...

De site biedt in de Club volop de gelegenheid om informatie en ervaringen uit te wisselen. Op de homepage is een regelmatig wisselende poll over uitdagende stellingen. En er is natuurlijk een goed aangepast toilet aanwezig, waar je bij wijze van uitzondering op de deur moet schrijven.

De site wordt onderhouden door een speciaal Jackies-team. Ook de Jongeren Initiatief Groep van de VSN is bij het project betrokken. Het project is een vervolg op Moov.nl, dat zich richt op jongeren van 12 tot 18. De website van Moov.nl trekt inmiddels tussen de 500 en 1000 bezoekers per dag.

Terug naar overzicht