Juridisch Steunpunt stopt 2018

Door: Erik van Uden

In de afgelopen jaren kon Spierziekten Nederland veel leden verwijzen naar het Juridisch Steunpunt. Helaas houdt dit op te bestaan.

Het Juridisch Steunpunt van Ieder(in) moet sluiten. De subsidiegever staat niet langer toe dat mensen persoonlijk worden geholpen met juridisch advies en ondersteuning. Het werk van het steunpunt wordt de komende maanden afgebouwd. Ieder(in) is natuurlijk helemaal niet blij met de sluiting. Er gaat immers een belangrijke steun voor mensen met een beperking of chronische ziekte verloren. Goede en betaalbare alternatieven zijn er niet.

Het Juridisch Steunpunt hielp mensen bij bezwaar en soms beroep, maar had vooral een voorlichtings- en wegwijsfunctie in het doolhof van alle zorgwetten, arbeid en het sociaal domein. Met de sluiting komt een einde aan zeventien jaar juridische ondersteuning.

Alternatieve bron
Het Juridisch Steunpunt was erg belangrijk omdat het mensen op maat advies kon geven. Dat gaat nu verloren. Voor Spierziekten Nederland een reden te meer om het onderdeel Wetten & regels op deze website te optimaliseren. De komende maanden kunt u nog wel bij het Juridisch Steunpunt terecht.

Lees meer op de website van Ieder(in).

Terug naar overzicht