Kijktip: 'We gaan het maken'

Iedereen wil zich vrij kunnen bewegen. Als je een aandoening hebt door een aangeboren ziekte of als er gaandeweg in het leven functies in je lichaam uitvallen, dan lukt dat niet altijd goed.

In het BNNVARA programma ‘We gaan het maken’ gaan Nederlandse uitvinders aan de slag om unieke oplossingen te bedenken en uit te voeren die het leven van iemand met een lichamelijke beperking vrijer, zelfstandiger en plezieriger kunnen maken. Lukt het hen om mensen met een aandoening verder te helpen dan de wetenschap tot nu toe deed? Patrick Lodiers volgt een jaar lang dit proces van doorzetten en creativiteit.

Kijk op maandag 22 maart om 21.30 uur op NPO1 de uitzending met Nynke. Zij heeft een spierziekte waardoor haar spierkracht in o.a. bovenarmen en –benen vermindert. Hoe krijgt ze zelf haar jas aan of uit? Wanneer Nynke thuiskomt zit ze soms nog uren in haar jas, simpelweg omdat ze niemand heeft die haar jas uit kan doen. Een uitvinder gaat aan de slag in de hoop Nynke haar zelfredzaamheid terug te kunnen geven.

Kijk hier de uitzendingen terug over Johannes (1 maart) en Marc (15 maart) die ook allebei een spierziekte hebben.

 

 

Terug naar overzicht