Ledenvergadering voor thuisblijvers

Door: Erik van Uden

Op 15 juni vond de eerste digitale ledenvergadering plaats. Een unieke gelegenheid voor leden om het bestuur aan de tand te voelen.

De bijeenkomst bestond uit twee delen: een Zoom-gesprek met de bestuursleden om vier uur en een uur later een webcast, het formele deel, waarin leden hun stem uit konden brengen op een aantal onderdelen.

Aan het gesprek namen zo'n vijfendertig personen deel. Verschillende onderwerpen passeerden de revue, zoals belangenbehartiging, internationaal onderzoek, een nieuw bestuurslid. Het was een geanimeerd gesprek, dat steeds meer op gang kwam.

Het tweede, formele deel werd uitgezonden via een webcast. De penningmeester had plaatsgenomen in de studio, de andere bestuursleden en de directeur volgden de vergadering vanuit huis en namen deel via Skype. De leden konden vanuit huis hun stem uitbrengen. Notulen, jaarrekening en begroting werden goedgekeurd. En het goede nieuws voor de leden: de contributie werd voor het zesde jaar op rij niet verhoogd.
Deelnemers reageerden spontaan op de uitzending: men waardeerde de vorm en vond het een goed alternatief voor een live bijeenkomst, temeer omdat niemand hiervoor een reis hoefde te ondernemen.

Op de foto de penningmeester van het bestuur, die de Zoom-bijeenkomst volgde vanuit het kantoor van Spierziekten Nederland.

 

Terug naar overzicht