MantelWijzer helpt mantelzorgers bij hun vragen

In de Week voor de Jonge Mantelzorger – 1 tot 5 juni - verschijnt het boek ‘MantelWijzer': een praktische gids voor jonge mantelzorgers, mantelouders, broers en zussen, familie, vrienden, zorgverleners én leerkrachten.

Lodewijk Schmit Jongbloed, auteur en uitgever van de MantelWijzer, is overtuigd dat het boek hard nodig is: “In Nederland zorgen 114.000 ouders voor een kind met een lichamelijke- of verstandelijke beperking of een chronische ziekte. Eén op de vier jongeren groeit op met een ouder, broer of zus met een handicap, ziekte, verslaving of psychiatrische aandoening. Als mantelzorger binnen een gezin hebben zij vragen als ‘waar vind ik hulp?’, ‘kan ik zorg overdragen aan een ander?’, ‘waar kan ik terecht voor een zorgbudget of pgb?’ en ‘waar liggen mijn grenzen?’. Op internet verdwaal je in een wirwar van informatie. De MantelWijzer geeft snel en helder antwoord op je vragen. En dat is nodig, want mantelzorgers hebben behoefte aan duidelijkheid en hebben geen tijd voor lange zoektochten.”

In de MantelWijzer wordt praktische informatie - zoals financiële wet- en regelgeving - afgewisseld met ervaringsverhalen en interviews. Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met ervaringsdeskundigen, artsen en andere hulpverleners. Rick Brink (voorheen minister van gehandicaptenzaken) schreef het voorwoord. Bekijk de preview van het boek

Over de auteur
Lodewijk Schmit Jongbloed (1956) is arts (niet praktiserend), bedrijfskundige, ondernemer en auteur. Met Daphne Riksen schreef hij in 2017: ‘Reisgids Mantelzorg; wegwijs in de zorg voor ouderen’. 

Meer informatie
In de eerste twee weken van juni is het boek te koop met 10% introductiekorting, ISBN 9789082364866. Meer informatie is te vinden op www.mantelwijzer.nl


Beeld: mantelwijzer.nl

Terug naar overzicht