Meer dan 1500 bezoekers Spierziektecongres 2013

Door: Erik van Uden

Het Spierziektecongres op zaterdag 7 september in Veldhoven wordt de grootste spierziektebijeenkomst die ooit gehouden is. Mensen met een spierziekte, behandelaars, onderzoekers, leveranciers van hulpmiddelen: iedereen is er.

Het Spierziektecongres op zaterdag 7 september in Veldhoven wordt de grootste bijeenkomst die ooit rond spierziekten gehouden is. Er komen meer dan 1500 bezoekers. Het is een unieke bijeenkomst, waarop  patiënten, artsen, onderzoekers en leveranciers van hulpmiddelen elkaar ontmoeten.

In de centrale hallen is een beurs van hulpmiddelenleveranciers. Van aangepast bestek tot robotarmen: het is er allemaal te vinden. Er zijn zo'n honderd onderzoekers die via posters uitleg geven over lopend onderzoek. Tegelijk zijn er die dag tientallen bijeenkomsten, waarin mensen uitleg krijgen over hoe zij met hun ziekte kunnen omgaan en wat de belangrijkste vorderingen zijn in het onderzoek.

Hoogtepunt van het congres vormt de opening van de Spieracademie om 13.15 uur in het speciaal voor deze gelegenheid opgezette Academiegebouw.

Terug naar overzicht