Nieuw: Sport & Beweegplein op het Spierziektecongres

Sporten of bewegen met een spierziekte kan soms lastig zijn, maar is niet altijd onmogelijk. ‘Hoe dan, en waar kan ik terecht?’ denkt u misschien. Voor het antwoord op deze en andere vragen bent u van harte welkom op het Sport & Beweegplein. 

Op het plein vindt u informatie over sport en bewegen met een spierziekte. Is dat wel een goed idee en waarom? Revalidatiearts Nicole Voet en fysiotherapeut Peter Erdmann vertellen u over de zin en onzin van sporten en bewegen met een spierziekte. Maak een praatje en kom erachter wat voor u kan werken. Er is misschien meer mogelijk dan u denkt.

Iets voor mij? 
Een aangepaste sport zoeken die u leuk vindt en die ook nog bij u in de omgeving te doen is, is soms een hele opgave. Op het plein zullen daarom ook deskundigen van Uniek Sporten aanwezig zijn. Zij weten alles over aangepast sporten en helpen met een persoonlijk sportadvies. Zij kijken met u wat u leuk vindt en wat bij u past: een sport in teamverband, of liever zelfstandig? Ook kunnen zij u helpen met het vinden van een sportmaatje, tips geven over vervoer, vrijwilligers en financiële middelen. 

Ervaar het zelf 
Er is niet alleen informatie en ruimte voor een goed gesprek op het Sport & Beweegplein, er zijn ook sporten te zien en te proberen. Doe bijvoorbeeld mee aan een workshop martial arts, word TOPFIT met de Dirk Kuyt Foundation of kijk naar een demonstratie rolstoeldansen. Hebt u behoefte aan een momentje om tot uzelf te komen? Doe dan mee aan een (korte) workshop stoelyoga. Yoga brengt ontspanning, ruimte, souplesse, kracht en verstilling, mentaal én fysiek. Ervaar het zelf. 

Meer informatie over het Spierziektecongres.

Terug naar overzicht