Nieuwe app, speciaal voor de FAmily

Er is een handige app beschikbaar voor mensen met FA. Je vindt er informatie over onderzoek, blogs en nog veel meer.

Het afgelopen half jaar is er door de initiatiefnemers van EndFA hard gewerkt aan het ontwikkelen van een app waarin mensen met FA (en hun vrienden en familie) de laatste wereldwijde nieuwtjes kunnen lezen. Je kunt er blogs volgen, wereldwijde connecties maken en handige tools gebruiken zoals afspraken- en medicijnlogboeken.

Binnen de app is ook veel informatie over onderzoek te vinden, waaronder informatie over lopende onderzoeken waaraan je mogelijk deel kunt nemen. Dit kunnen klinische onderzoeken zijn waar je met één druk op de knop kunt aangeven of jouw gegevens gedeeld mogen worden met de betreffende onderzoekers. Maar de app heeft ook de optie voor virtueel onderzoek. Dit geeft onderzoekers de mogelijkheid om onderzoek-enquêtes te lanceren binnen de app. Zo kun je vanuit je eigen huis gemakkelijk bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. Op die manier hopen de ontwikkelaars van de app onderzoek toegankelijker te maken en de ontwikkelingen in een stroomversnelling te krijgen. Dat zouden wij natuurlijk ook graag zien!

De FA-App is begin mei live gegaan, en is te vinden in de AppStore en GooglePlay. De linkjes voor de app zijn ook te vinden via www.theFAapp.org. Dowload de app en neem een kijkje!

Terug naar overzicht