Nieuwe blogs 2017

Door: Vimla Jaggoe

Op iemandzoalsik.nl staan weer nieuwe blogs online waarin Conny, Anke, Nancy en Gezinus hun ervaringen delen.

Op iemandzoalsik.nl staan weer nieuwe blogs online waarin Conny, Anke, Nancy en Gezinus hun ervaringen delen.

Genderneutraal gehandicapt
“In een rolstoel moeten zitten en naar een invalidetoilet gaan is ineens veranderd van een noodzakelijk ongemak in een statement op weg naar een genderneutrale samenleving. Dus met geheven hoofd en een zie-mij-nou-genderneutraal-zijn-blik laat ik mij tegenwoordig in het invalidetoilet duwen.” Lees het blog van Conny.

Kaderdag Spierziekten Nederland; the day after…
“De voorzitter wil weten wat mij drijft om al zo lang kaderlid te zijn.
‘Niet om de veren’ beste voorzitter. Maar, omdat ik het leven met een spierziekte binnen alle facetten ken en me realiseer dat de patiënt de beste informatiedrager is, ook in wetenschappelijk onderzoek." Lees het blog van Anke.

De rekening na 10 jaar sjouwen
“Tillen in het zwembad omdat ze zo van zwemmen houdt. Tillen in en uit de rolstoel en de auto. Tillen in en uit bad of uit bootjes. Altijd net gedraaid of gebukt. 10 Jaar lang heb ik haar getild en geholpen bij alles wat moeilijk was voor haar. De laatste twee jaar lukt het niet meer omdat ze te groot wordt.” Lees het blog van Nancy.

Milder maar verbaasder
“Positieve verbazing is er ook: ik bewonder altijd zeer de mede-gehandicapten die de grenzen van hun mogelijkheden opzoeken. Bijvoorbeeld door in Lapland te gaan kamperen of vliegvakanties naar Guatemala te boeken. Ik moet er niet aan denken, de rompslomp die je je op de hals haalt en de potentiele rampen die op de loer liggen.” Lees het blog van Gezinus.

Terug naar overzicht