Nieuwe blogs

"Ik was vergeten dat ik een rolstoel onder mijn billen had en ik vraag de dame naar een afdeling waar mensen zoals ik af en aan komen."

Op iemandzoalsik.nl staan weer nieuwe blogs waarin de bloggers hun ervaring met het leven met een spierziekte delen.

Vooroordelen
"Ik dacht misschien heeft ze mij verkeerd begrepen en ik heb de vraag herhaald. “Ik wil graag weten op welke verdieping het CTB zit, ik heb een afspraak met een arts”. Op haar beurt moet ze hebben gedacht, ‘ik heb je toch net antwoord gegeven’ en zie haar bedenkelijk kijken. “Mevrouw, zoals ik net ook al zei hebben ze vandaag geen spreekuur, weet u zeker dat u vandaag hier moet zijn.” Toen viel het kwartje bij mij. Ik was vergeten dat ik een rolstoel onder mijn billen had en ik vraag de dame naar een afdeling waar mensen zoals ik af en aan komen." Lees verder.

Sport-dag of rot-dag?
"Op een ouderavond laatst spreek ik haar gymleraar en hij was heel enthousiast over Bo. “Wat een sterke en sportieve meid is dat. Die regelt het wel en doet gewoon lekker mee. Ze verzint zelf wel een oplossing als iets een beetje anders moet voor haar”. Die woorden komen ’s nachts weer terug als ik pieker over de sportdag. Dus toch maar even niets doen?" Lees verder.

Gespreksbijeenkomst
"Twee mensen leidden de bijeenkomst en ik val van de ene verbazing in de andere. Mensen vertellen allen een stukje van - ook mijn-  verhaal. Wat voel ik me hier prettig en soms ook weer niet. Ik voel me een beetje ontmaskerd, zeker tegenover mijn partner." Lees verder.

Op eigen kracht
"Je deed alles op geheel eigen wijze. Met je Rotterdamse directheid schrok je mensen regelmatig af maar was tegelijk wel heel duidelijk. Omgaan met jou was soms een uitdaging." Lees verder.

Terug naar overzicht