Nieuwe blogs

Op iemandzoalsik.nl staan weer nieuwe blogs online waarin Anke, Gezinus, Nancy, Hayat en Conny hun ervaringen delen.

Vrijheid en mobiliteit op je 12e - door Nancy
"Bo is te jong voor gemotoriseerde vervoermiddel of elektrische vervoermiddel met een gaspedaal of handel. Maar zonder dat kan ze zich simpelweg niet verplaatsen. De gemeente maakt gelukkig uitzonderingen voor dit soort gevallen dus nu gaan we op zoektocht naar de beste opties voor Bo." Lees verder.

Dubbele baan - door Hayat
"Twee weken geleden ontving ik mijn langverwachte nieuwe elektrische rolstoel (9 nov 2016 aanvraag ingediend). Voordat ik deze daadwerkelijk in gebruik kon nemen, moest nog het een en ander gebeuren. Je vervangt namelijk niet even de ene rolstoel voor een ander. Aan dit verhaal zit een heel proces vast. In dit soort gevallen voel ik mij een soort verandermanager of logistieke coördinator. Het plannen kon beginnen!" Lees verder.

Half werk - door Conny
"Met enige schrik denk ik aan mijn boekingen voor deze komende zomer, een rondreis over IJsland. Dat land is zo gruwelijk duur dat ik al blij was enigszins betaalbare kamers te hebben gevonden. Een aangepaste kamer in een drie- of viersterrenhotel bleek onbetaalbaar voor ons. In augustus gaan we dus tien dagen een soort kamperen in kleine meest houten jaren tachtig pensionnetjes." Lees verder.

Het zit in Mei! - door Anouska
"Uiteraard daag ik mezelf graag uit om ook iets te gaan doen. Ik word immers iedere dag al uitgedaagd door mezelf om weer te starten, m'n bed uit te komen, te douchen en te participeren in de maatschappij. Toch doe ik daar graag nog een schepje bovenop door mezelf een challenge in m'n maag te splitsen." Lees verder.

Cultuurverschillen - door Gezinus
"Grofweg kun je in de benadering van handicaps drie verschillende grondpatronen onderscheiden:

  1. schuld/ schaamte;
  2. medelijden/ meeleven;
  3. bewondering/ waardering.

Ik kan voor geen van deze drie benaderingen veel begrip opbrengen." Lees verder.

 

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht

Gepubliceerd op 15 mei 2017, laatst gewijzigd op 12 september 2017

Bewaar als PDF Printen