Nieuwe brochure over NA voor de huisarts

Door: Jeanine Blaakmeer

Weet uw huisarts alles over NA? Overhandig hem de nieuwe, beknopte brochure voor huisartsen en bespreek de inhoud.

De huisarts is vaak de eerste zorgverlener naar wie u toegaat met pijnklachten door NA. Doordat nog lang niet alle huisartsen de klachten herkennen, duurt het vaak nog maanden voordat de diagnose wordt gesteld. In deze nieuwe brochure leest uw huisarts hoe hij de diagnose in slechts drie simpele vragen waarschijnlijk of juist onwaarschijnlijk kan maken. Ook vindt hij adviezen over de pijnbehandeling op de korte en lange termijn. Download de brochure of wijs uw huisarts op deze link, ook als bij u al bekend is dat het om NA gaat.

De brochure is gemaakt door Spierziekten Nederland samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Vereniging Samenwerkende Ouder- en patiëntenorganisaties (VSOP). Net als bij andere huisartsenbrochures binnen de reeks, helpt deze brochure huisartsen op het juiste moment met bruikbare en betrouwbare informatie over een zeldzame aandoening. De brochure is ook te vinden via de website van NHG

Leden van Spierziekten Nederland die bij NA betrokken zijn, krijgen binnenkort gratis een papieren versie thuisgestuurd. Volgers en abonnees kunnen, tegen betaling, een exemplaar bestellen via de webwinkel.
 

Terug naar overzicht