Nieuwe e-learnings over beademing

Door: Jeanine Blaakmeer

De vier Centra voor Thuisbeademing (CTB’s) en Spierziekten Nederland werken aan nieuwe e-learningmodules over beademing.

De vier Centra voor Thuisbeademing (CTB’s) helpen professionele zorgverleners én mantelzorgers in het leveren van zorg aan mensen die chronische beademing nodig hebben. Hun gezamenlijke scholingsprogramma speelt daar een belangrijke rol bij. Het programma is recentelijk veranderd.

Via www.ctbscholing.nl kunnen u en uw mantelzorgers zich vanaf nu gratis inschrijven voor het volgen van een e-learning. Mantelzorgers die een vergoeding krijgen uit het PGB en professionele zorgverleners hebben een certificaat nodig. Zij kunnen op de site terecht om zich naast de e-learning aan te melden voor een vaardigheidstraining (tegen betaling). Meer informatie vindt u in de folder.

Samen met de CTB’s werkt ook Spierziekten Nederland aan een nieuwe gratis e-learning over ademhalingsondersteuning. Deze richt zich op de mensen die zelf beademd (gaan) worden. U zult er meer kunnen lezen over alles wat komt kijken bij de keuze voor (non-)invasieve beademing en wat de positieve invloed van beademing kan zijn in het dagelijks leven. De cursus is naar verwachting na de zomer gereed.

Terug naar overzicht