Nieuwe info wetten en regels 2015

Door: Erik van Uden

Niets zo veranderlijk als de overheid. Per 1 januari 2015 is er veel gewijzigd in de zorg. Maar ook daarna stonden de ontwikkelingen niet stil. Lees over de nieuwe wetten en regels.

Niets is zo veranderlijk als de overheid. Sinds 1 januari zijn er veel veranderingen doorgevoerd in de zorg. Maar ook daarna stonden de ontwikkelingen niet stil. Daarom heeft Spierziekten Nederland die informatie over de veranderende zorg aangepast en aangevuld.

Nieuw zijn de hoofdstukken over kinderen en de cliëntondersteuning. Het hoofdstuk over kinderen en jongeren gaat in op zorg thuis en zorg op school. Ook is er een paragraaf gewijd aan de eigen bijdragen, want de meeste zorg voor kinderen is gratis, maar er zijn uitzonderingen. 

Veel leden van Spierziekten Nederland weten niet wat de mogelijkheden zijn van cliëntondersteuning. Dat is jammer, want mensen die gebruikmaken van cliëntondersteuners zijn daar tevreden over. Zo'n cliëntondersteuner kan u bijvoorbeeld bijstaan bij een keukentafelgesprek of met u een aanvraag doornemen. Lees wat de mogelijkheden zijn voor cliëntondersteuning.

Ook nieuw is het hoofdstuk over financiële ondersteuning. Veel tegemoetkomingen en aftrekmogelijkheden zijn geschrapt, maar er bestaan nog steeds mogelijkheden voor financiële ondersteuning. Lees hierover, want wie weet zijn er voor u mogelijkheden om uit de financiële zorgen te komen.

Inmiddels beslaat het onderdeel  Veranderende Zorg veertien hoofdstukken. Veel van die hoofdstukken zijn aangepast. Hoogstwaarschijnlijk vindt u hier informatie die voor u belangrijk is.

 

Terug naar overzicht