Nieuwe webpagina's sporten en bewegen

Sporten en bewegen met een spierziekte kan lastig zijn, maar is niet altijd onmogelijk. Waarom is bewegen zo belangrijk en hoe kunt u mogelijk wat meer beweging in uw dagelijks leven inpassen?

Het antwoord op deze en andere vragen vindt u op de nieuwe pagina’s ‘Sporten en bewegen, mét een spierziekte’.

Wat is er te vinden?
Op deze nieuwe pagina’s vindt u advies van revalidatiearts Nicole Voet over sporten met een spierziekte: hoe pakt u dat aan en waar moet u op letten? U vindt een aantal inspirerende sportverhalen van anderen met een spierziekte. Ook krijgt u er handige tips rondom het sporten (hoe begin ik, hoe houd ik het vol?) en links naar mogelijk interessante websites. Kent u bijvoorbeeld de website van Uniek Sporten? Hier kunt u terecht als u op zoek bent naar een geschikte (aangepaste) sport bij u in de buurt. Of voor een persoonlijk advies, als u er nog niet over uit bent wat voor u geschikt is.

Sport & Beweegplein op het Spierziektecongres
Tijdens het Spierziektecongres hebben vele leden zich op het Sport & Beweegplein laten verrassen door de sportdemonstraties die werden gegeven. Informatie over deze sporten vindt u terug op de nieuwe pagina’s, bij de ‘tips en links’.

Webcast 'Voeding, sport en Bewegen'
Op vrijdag 29 november 2019 om 16.00 uur zendt Spierziekten Nederland een webcast uit met als onderwerp ‘Voeding, sport en bewegen’. Mocht u deze niet willen missen, dan kunt u hier uw e-mailadres achterlaten zodat u een herinnering ontvangt zodra de inschrijving geopend is. Leden en abonnees ontvangen hier een uitnodiging voor via de mail.

Terug naar overzicht