Ontmoet uw onderzoeker 2013

Door: Erik van Uden

Er zijn er een stuk of zeventig op het spierziektecongres: onderzoekers naar spierziekten. Een mooi moment om tijdens de lunch eens van een onderzoeker te horen waar hij nu precies mee bezig is.

Maar liefst zeventig onderzoekers zijn tijdens het spierziektecongres aanwezig om te vertellen over ‘hun’ spierziekteonderzoek. Zij doen dit aan de hand van posters die staan opgesteld in de lunchruimte. Maar ook voor en na de lunch zijn zij natuurlijk aanwezig om u uitleg te geven. Het is een unieke mogelijkheid om in contact te komen met deze onderzoekers. Nog nooit waren er zoveel onderzoekers bij elkaar als op het komende spierziektecongres. Dit kan dankzij de samenwerking met het Prinses Beatrix Spierfonds en het ISNO.

Op het moment dat de uitnodigingen voor het spierziektecongres gedrukt werden, was nog niet bekend welke onderzoekers met een poster zouden komen. De lijst staat sinds kort op deze website en is op 30 juli vernieuwd. Er zijn nieuwe posters over:
 

  • CIAP/MGUS: bevolkingsonderzoek naar het vóórkomen en de oorzaak van polyneuropathie: de 'Rotterdam studie'
  • Genetisch onderzoek bij Duchenne spierdystrofie, onder meer over exon-skip-therapie
  • Meer revalidatieonderzoek naar FSHD
  • IBM: Spierzwakte Onderzoek Nijmegen Amsterdam (SONA)  
  • Metabole spierziekten: Gentherapie bij de ziekte van Leber (LHON)
  • Metabole/Friedreich/Duchenne: NeMO zorgpad neuromusculaire en mitochondriële ziekten


Het spierziektecongres op 6 september 2014 in Veldhoven is alleen toegankelijk voor leden van Spierziekten Nederland. Wilt u komen? Aanmelden is mogelijk via Mijn VSN.
 

Terug naar overzicht