Oproep deelname onderzoek

Door: Linda Kornegoor

Momenteel lopen er twee onderzoeken waarvoor deelnemers gevraagd worden. Het ene onderzoek is voor mensen met een chronische (spier)ziekte, de andere voor mensen met ademhalingsondersteuning.

Chronische aandoening
Onderzoekers van de Universiteit Twente willen weten hoe mensen verhalen vertellen over hun ervaringen met een chronische aandoening. Ook zijn ze benieuwd naar de toekomstwensen en hoe deze wensen samenhangen met de ervaringen. Met de resultaten willen de onderzoekers mensen met een chronische aandoening een stem geven. En uiteindelijk verbeteringen voor de zorg aandragen. Voor dit onderzoek zijn ze ook op zoek naar mensen met een spierziekten die hun ervaringen en toekomst wensen willen delen.

Ademhalingsondersteuning
Het andere onderzoek is van Academy het Dorp. Zij zetten zich in om het gebruik van digitale hulpmiddelen in de zorg te verbeteren. Zij willen dat deze hulpmiddelen goed aansluiten bij de wensen van de gebruiker. Om deze wensen in kaart te brengen, willen zij mensen met ademhalingsondersteuning interviewen.

Meedoen
Voor beide onderzoeken moet je minstens 18 jaar oud zijn en voor het onderzoek van Academy het Dorp moet je ademhalingsondersteuning gebruiken. Vind je het leuk om aan (één van) deze onderzoeken mee te doen? Dan vind je hieronder meer informatie en hoe je je kan aanmelden.

Onderzoek universiteit Twente

Onderzoek Academy het Dorp

Terug naar overzicht