Polio-Doe-Dag: start je eigen actie

Door: PPS Actieteam

Het Actieteam PPS is een wervingsactie gestart om een ondersteunende behandeling voor mensen met PPS financieel mogelijk te maken. Zelf een steentje bijdragen is heel gemakkelijk!

Waarvoor is geld nodig?
Veel mensen met postpoliosyndroom (PPS) ervaren dagelijks klachten van spierkrachtverlies, vermoeidheid en pijn en ervaren problemen in hun dagelijks functioneren. Het Postpolio Expertisecentrum onder leiding van Prof. dr. Frans Nollet, wil onderzoeken hoe mensen geholpen kunnen worden om te leren omgaan met PPS. Doel van het onderzoek is om een ondersteunende behandeling - Cognitieve Gedragstherapie specifiek voor PPS - te ontwikkelen die deels vanuit huis kan worden gevolgd via internet.

Wat kun je doen?
Op de actiepagina vind je alles over dit initiatief. In de aanloop naar de Polio-Doe-Dag op 26 juni aanstaande kun je nu zelf al een actie starten. Een gezamenlijke sponsoractiviteit zit er vanwege de coronamaatregelen niet in. Maar er zijn vele andere mogelijkheden om een (kleine) actie opzetten vanuit huis of in je buurt en je te laten sponsoren door familie, vrienden en bekenden.

Enkele ideeën voor een actie op of in de weken voorafgaand aan de ‘Polio-Doe-Dag’:

  • Een wandeling, een fietstocht, rolstoel-, handbike- of scootmobieltocht maken en je per kilometer laten sponsoren. Dat loopt op!
  • Misschien doe je liever iets thuis en bak je fantastische taarten om te verkopen.
  • Misschien ben je creatief en kun je knuffels haken of kaarten maken en verkopen.
  • Misschien kun je voor je verjaardag een bijdrage vragen voor onderzoek naar PPS.
  • Misschien wil je fysiotherapeut samen met jou meedoen met een actie.
  • Misschien ….. er zijn zo veel acties te verzinnen, doe mee en kom in actie!

Het is ook mogelijk direct te doneren aan een van de bestaande acties. Ga dan op de actiepagina direct naar ‘doneren’

Polio-Doe-Dag: de finale
Tijdens de finale op 26 juni 2021 kijken we hoeveel geld er is opgehaald. Elke euro gaat direct naar het wetenschappelijk onderzoek! Hoe mooi zou het zijn als er die zaterdag een bedrag van € 35.000,- op de teller staat?

Help je mee? Dat zou geweldig zijn!

 

Foto: website Prinses Beatrix Spierfonds, actiepagina PPS

Terug naar overzicht