Programma voor jongeren tussen 14 en 27 jaar

Door: Realisten Academie 2.0

De Realisten Academie 2.0 biedt vanaf oktober 2020 een programma aan voor jongeren tussen 14 en 27 jaar. Hiermee kun je onder andere je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

De Realisten Academie 2.0 is een programma waarin jij jezelf verder kunt ontwikkelen, waardoor je daarna meer kans op de arbeidsmarkt en een groter netwerk hebt. En waarmee je bijdraagt aan een positievere beeldvorming over jongeren met een beperking. 
  
Inhoud
Het programma bestaat uit basistrainingen rondom het geven van je eigen pitch en presentaties, over jouw talenten en jouw verhaal dat je wilt vertellen. Ook zijn er veel verschillende inspirerende modules te volgen zoals netwerken, solliciteren, wat vertel je wel/niet over je uitdaging, opleiding of werk. Na deze periode van training ga je zelf op pad met jouw verhaal bij werkgevers en scholen, om zo te laten zien en horen wat jij allemaal kan. Ook ga je mensen inspireren voor een inclusieve maatschappij.
  
Duur
Het programma wordt in de komende twee jaar twee keer aangeboden en is onderdeel van de maatschappelijke diensttijd. Beide keren duurt het programma ongeveer zeven maanden. Mocht het niet meer mogelijk zijn om mee te doen met de eerste keer, dan kun je je alvast opgeven zodat je zeker weet dat je met de tweede keer mee kunt doen. Er is voor een deel ook een vrijwilligersvergoeding beschikbaar en er wordt afgesloten met een gezamenlijk eind-evenement.  

Meer weten?
Ga dan naar www.realistenacademie2-0.nl
  
De Realisten Academie 2.0 is een initiatief van Onbeperkt aan de Slag, CNV Jongeren, ECIO en Stichting Alexander i.s.m. Emma at Work. 

Terug naar overzicht