Project ALS Parents & Kids Support wint Klokhuis Wetenschapsprijs 2021

Door: Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)

De Klokhuis Wetenschapsprijs 2021 werd uitgereikt aan onderzoekers van het ALS Centrum Nederland voor het onderzoek “Mijn vader heeft ALS, wat nu?”.

Op woensdag 10 november werd de Klokhuis Wetenschapsprijs 2021 door Klokhuispresentator Janouk Kelderman uitgereikt aan onderzoekers Marion Sommers-Spijkerman en Anita Beelen van het ALS Centrum Nederland (UMC Utrecht) tijdens de junior opening van het InScience festival. Zij ontvingen de prijs voor het onderzoek “Mijn vader heeft ALS, wat nu?”, ook wel bekend als ALS Parents & Kids Support.

Het winnende project
Voor dit project ontwikkelden de onderzoekers diverse boeken en filmpjes om kinderen en hun ouders te ondersteunen bij het praten over en omgaan met ALS. Het project “Mijn vader heeft ALS, wat nu?” kreeg maar liefst 26% van de stemmen en won daarmee de zesde editie van de Klokhuis Wetenschapsprijs. Onderzoekers Marion Sommers-Spijkerman en Anita Beelen: “We zijn heel erg blij met deze erkenning voor ons ALS-onderzoek. Ondersteuning van kinderen en hun ouders die te maken krijgen met deze ernstige ziekte is van groot belang, dus het is fantastisch dat daar nu extra aandacht voor komt.” Over het onderzoek wordt komend jaar een wetenschapsaflevering van Het Klokhuis gemaakt. Zie ook de pagina van het Klokhuis

Over de Klokhuis Wetenschapsprijs
De Klokhuis Wetenschapsprijs is een initiatief van InScience en het populaire kindertelevisieprogramma Het Klokhuis. Het doel van de prijs is om een breed en jong publiek bekend te maken met wetenschappelijk onderzoek in Nederland. De prijs richt zich op onderzoek dat interessant en relevant is voor kinderen op de basisschool.

Terug naar overzicht