Regering: vergeet medisch geïndiceerden niet

Spierziektepatiënten met een medische indicatie maar niet het allerhoogste risicoprofiel, krijgen steeds later een vaccin.

Voor mensen met een spierziekte en ademhalingsproblemen wordt vaccinatie tegen corona voorbereid. Wie echter niet in het hoogste risicoprofiel zit, maar wel een medische indicatie heeft, komt volgens de laatst bijgewerkte vaccinatiestrategie pas vanaf mei aan de beurt. Dat is vrijwel tegelijkertijd met mensen zonder een medische indicatie van 50-59 jaar.

Onze koepelorganisatie Ieder(In) stuurde samen met Per Saldo en KansPlus een brief aan de Tweede Kamerleden om hier aandacht voor te vragen. Naast voorrang bij vaccinatie vragen ze in de brief om samen met cliënten- en patiëntenorganisaties een Sociaal Plan te ontwikkelen voor mensen die langdurig in thuisisolatie zitten. Ook voor veel mensen met een spierziekte speelt dit nu al maanden, sommigen zitten al meer dan een jaar thuis. Tot slot delen ze zorgen over de veiligheid tijdens de verkiezingen. Die moet voor iedereen gegarandeerd kunnen worden.

Lees ook het nieuwsbericht hierover op de website van Ieder(In).

Terug naar overzicht