Regiodag Brabant spreekt digitaal 2000

Door: Erik van Uden

De jaarlijkse bijeenkomst van de VSN-regio Brabant op zaterdag 16 september staat vooral in het teken van internet.

De jaarlijkse bijeenkomst van de VSN-regio Brabant op zaterdag 16 september staat vooral in het teken van internet. En er wordt niet alleen veel nieuws verteld; de aanwezigen kunnen zelf ook met internet aan de slag.De regio Noord Brabant heeft op deze dag gezorgd voo reen flinke batterij computers waarmee de VSN-leden zelf kennis kunnen maken met internet.

Om dit te realiseren is er door de KPN gezorgd voor de speciale ISDN-verbindingen en zal met een team van 10 personen de workshop begeleid worden. Voorafgaand aan de workshop zal door de KPN een korte voordracht gegeven worden over het verleden, heden en de toekomst van communiceren via de computer.

Tijdens een workshop kunnen jongeren eventueel onder begeleiding leren hoe zij zelf internet-pagina's kunnen maken. De resultaten zullen te zien zijn op de VSN-ledenafdeling.

Natuurlijk zal er ook gechat worden. Dat kan gewoon via de VSN-website. Klik bovenaan op het knopje Chat. Wacht tot de pagina geladen is - dat kan even duren. Kies het linker knopje in het grijze balkje. Dit is de Connect-knop. Er verschijnt een Connect-venstertje. Vul bij nickname een willekeurige fantasienaam in en bij room '#Brabant'. (Vergeet het hekje niet!). De computer zal nog wat pruttelen. Even geduld.... en dan bent u online. Gevorderde chatters kunnen verbinden via /server vsn.mine.nu en kanaal #Brabant. Het chatten zal vooral 's middags plaats vinden.

Welkom op de Brabantse chat op zaterdag 16 september.

Terug naar overzicht