Registreer u. Daarmee helpt u het onderzoek. 2020

Door: Diagnosewerkgroep MG LEMS

Onderzoekers willen graag een goed overzicht van alle patiënten met MG en Lambert Eaton in Nederland en België. Vandaar de oproep om u te registereren.

De oproep stond al eerder op Myocafé, maar we herhalen hem graag hier nog eens: Er start een nieuw, wetenschappelijk onderzoek naar COVID19 bij mensen met een immunologische aandoening zoals MG en Lambert Eatom myastheen syndroom. Dit gebeurt door het LUMC, in samenwerking met Reade en het UMC Amsterdam. Dat onderzoek is in het belang van de patiënten. Nadere informatie daarover, waaronder voorwaarden voor deelname en aanmelding, zijn te vinden in de MG-nieuwsbrief van november 2020 van het Nederlands-Belgisch Myasthenie Register.

In deze nieuwsbrief is ook informatie te vinden over ander lopend en nieuw onderzoek: een vervolgonderzoek naar vermoeidheid, de MRI van oogspieren, en het effect van nieuwe medicijnen. Natuurlijk houdt de diagnosewerkgroep u ook van deze ontwikkelingen op de hoogte.

Zowel voor de betrokken onderzoekers als voor de leden van Spierziekten Nederland, is het van belang dat u zich - mocht u dat nog niet gedaan hebben - aanmeldt bij dit register! Lees hier meer over dit register. Hoe meer patiënten meedoen, des te meer en beter onderzoek kan er gedaan worden.

Terug naar overzicht