Renske Wadman specialiseert zich in spierziekten

Door: Prinses Beatrix Spierfonds

Dr. Renske Wadman wil zich verder specialiseren in spierziekten. Daarvoor kreeg ze een beurs van het Prinses Beatrix Spierfonds.

Dr. Renske Wadman heeft van het Prinses Beatrix Spierfonds de 'Spierziekten fellowship' gekregen. Dit is een eenjarige opleiding waarin een getalenteerde neuroloog zich kan specialiseren in de spierziekten. En dankzij de nieuwe fellowship buitenlandbeurs kan zij een deel van haar opleiding in Londen volgen.

Er zijn meer dan zeshonderd verschillende spierziekten; vrijwel allemaal zeldzaam. Het diagnosticeren, adviseren en behandelen van mensen met een spierziekte vergt dan ook specifieke kennis. Daarom kent het Prinses Beatrix Spierfonds ieder jaar een fellowship toe aan een getalenteerde en gemotiveerde neuroloog. Dit is een opleiding van een jaar waarin de neuroloog zich kan specialiseren in spierziekten. Zo zorgt het fonds ervoor dat de zorg voor de spierziektepatiënt in Nederland steeds verder verbetert. 

Excellente patiëntenzorg
Dr. Wadman werkt als neuroloog in opleiding in het UMC Utrecht. Ze is een bekend gezicht voor veel mensen met SMA, het onderwerp waar ze eind 2017 op promoveerde. Dankzij het fellowship kan zij zich verder ontwikkelen binnen de spierziekten. “Mijn ambitie is om als spierziektespecialist excellente patiëntenzorg te bieden aan kinderen én volwassenen met spierziekten”, vertelt dr. Wadman. “Tenslotte uiten veel spierziekten zich zowel op de kinder- als volwassenleeftijd en worden (gelukkig) steeds meer kinderen met een spierziekte volwassen. De zorg moet zijn toegesneden op de persoon en de spierziekte en moet ook mee veranderen met de leeftijd en levensfase.”

Dr. Wadman start eind van dit jaar met haar fellowship aan het UMC Utrecht. Hier zal ze worden begeleid door dr. Nicolette Notermans. Dankzij de nieuwe buitenlandbeurs kan dr. Wadman een deel van haar opleiding volgen in het Great Ormond Street Hospital in Londen, een van de meest vooraanstaande ziekenhuizen gespecialiseerd in spierziekten.

https://www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/dr-renske-wadman-gaat-zich-fellowship-specialiseren-spierziekten

Terug naar overzicht