Robotarm in basispakket 2005

Door: Erik van Uden

Eindelijk: Na ruim tien jaar getouwtrek is de verstrekking van de robotarm veilig gesteld. Staatssecretaris Ross heeft gezegd dat de robotarm vanaf 1 januari opgenomen is in het basispakket.

Zij deed deze mededeling in een toespraak bij de opening van het zorgproject Onder de Pannen in Amsterdam op 15 december. In dit project gaat het om het scheppen van mogelijkheden op zelfstandig te kunnen functioneren. De staatssecretaris zei daar onder andere het volgende:

"Samengevat kun je zeggen dat alle zorg die binnen de muren van een instelling of tehuis beschikbaar zijn, ook buiten deze muren, in een gewone woonwijk beschikbaar zijn. Dat betekent natuurlijk ook dat woningen moeten zijn aangepast op de
handicap die de bewoner heeft.
Daar is in Onder de Pannen ook uitstekend rekening mee gehouden. Eén van de hulpmiddelen waar sommige bewoners niet buiten kunnen is een robotarm. Wat dat betreft heb ik goed nieuws voor mensen die op deze elektronische arm zijn aangewezen. Vanaf 1 januari zit deze in het basispakket van de zorgverzekering!"

Een mooi kerstcadeau.

 

Terug naar overzicht