SMA-programma Spierziektecongres

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen en inzichten bij het SMA Expertisecentrum? Verschillende onderzoekers en zorgverleners informeren u graag op het Spierziektecongres op 15 september. 

  • Dr. Ludo van der Pol, neuroloog en hoofd van het centrum, praat u bij over de stand van zaken van het onderzoek en de rol van het expertisecentrum.
  • Arts-onderzoeker dr. Renske Wadman geeft u inzicht in haar onderzoek naar het natuurlijk beloop van SMA.
  • De rol en participatie bij  volwassenen worden toegelicht door revalidatiearts dr. Esther Kruitwagen – van Reenen.
  • Psycholoog dr. Maarten Fischer vertelt over de belasting en het psychologisch welbevinden van moeders van thuiswonende kinderen met SMA.
  • En tot slot sluiten kinderrevalidatiearts dr. Marjolein Verhoef en kinderfysiotherapeut Bart Bartels MSc af met een lezing over begeleiding en revalidatie tijdens behandeling met Nusinersen.

Bekijk het diagnoseprogramma SMA.

Het Spierziektecongres is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd door Spierziekten Nederland en het Prinses Beatrix Spierfonds. Topspecialisten en onderzoekers uit heel Nederland presenteren de nieuwste inzichten in de diagnoseprogramma’s, maar ook bij hun onderzoeksposter, waar u hen direct kunt aanspreken. Er zijn veel stands met informatie over hulpmiddelen en voorzieningen. Ruimte voor ontspanning en voor onderling contact is er ook. Het Spierziektecongres is hét evenement waar jaarlijks alle kennis en kracht op het gebied van spierziekten bij elkaar komen.

Het Spierziektecongres is alleen voor leden van Spierziekten Nederland.

 

 

 

Terug naar overzicht